sreda, 26. maj 2010

Sreda

Sreda je dan, ko so moji večeri predvsem namenjeni petju. Res, ena mojih najboljših odločitev, ki je niti malo ne obžalujem, je bila, da sem se še kot bruc pridružil študentskemu zboru, kjer je kakovost petja sicer pomembna, a še toliko bolj naše druženje, sklepanje prijateljstev, povezanost, mladostna razigranost, duhovnost ... In z veseljem vztrajam, četudi se generacije počasi menjajo in bo nedvomno tudi zame počasi prišel čas odhoda. Še posebej ob dnevih, kot je bil danes, se zavem, kako neizmerno hvaležen sem za ta dar in vse ljudi, ki sestavljajo to čudovito zgodbo.

petek, 21. maj 2010

Žalosten sem ...

ker se da množico tako preprosto naščuvati,
ker večina protestnikov sploh ne ve, kakšna je dejanska vsebina predloga zakona (pa naj bo ta slabši ali boljši), a so šli vseeno protestirat in obmetavat parlament,
ker od wannabe intelektualcev res nisem pričakoval vandalizma,
ker pade zaradi takih dogodkov slaba luč na celotno študentsko populacijo ("imajo kup privilegijev, dolgo študirajo, na faks hodijo bolj malo, ne razmišljajo s svojo glavo, na veliko ga pijejo in žurirajo").

Imamo jajca. Na fasadi parlamenta.
Fino je biti proti.
Kakšen bi moral biti študentski protest.

Kako lahko, po tednih ostre propagande in večurnem ščuvanju množice s sovražnim govorom, izjaviš, da nisi kriv za posledice?! Kot študent zahtevam od organizatorjev, da prevzamejo odgovornost in iz lastnih žepov poravnajo nastalo škodo!

Poslanstvo prijateljstva

Poslanstvo prijateljstva je tudi v tem,
da vzajemno, ko drugi tega ne zmore,
molimo, zaupamo in verjamemo.

ponedeljek, 17. maj 2010

Ponedeljek

Veliki večini ljudi je ponedeljek neprijeten dan, saj je treba ponovno v službo, na faks ... Meni pa je zadnje čase (recimo zadnje leto) kar všeč. Ko se zjutraj zbudim, si rečem: "Nov teden je pred tabo, nove možnosti, nove izkušnje." Nad posteljo me pozdravi kartica "Kaj me osreči? Jutro ... ker mi daje novo možnost." In grem z upanjem v dan, na delo. Saj je nato večkrat povsem običajen dan, a tega občutka nepopisanega lista si ne pustim odvzeti.

Utrinek današnjega dne: martinčkanje na zahajajočem soncu, s kuliso čudovitih oblakov.

Nedoumljivost

Potovanje do roba znanega vesolja in nazaj.

Interaktivna primerjava velikosti od kvantov do ocenjene velikosti vesolja.

Ostajam brez besed ...
Bog je videl vse, kar je naredil, in glej, bilo je zelo dobro. (1 Mz 1,31)
Ko gledam nebo, delo tvojih prstov,
luno in zvezde, ki si jih utrdil:
Kaj je človek, da se ga spominjaš? (Ps 8, 4-5a)
Ko človek misli, da je prišel do konca, je šele na začetku,
in ko se bo ustavil, bo še vedno v zagati. (Sir 18, 7)

Kriptonit



Upam, da ne uporabljaš te stare šare.

petek, 7. maj 2010

Znamenja

Vsak iskren odnos je po svoje tveganje. A četudi včasih boli, mi nikoli ni bilo niti najmanj žal, ko sem sledil srcu - delal to, kar sem čutil, da je prav. V pristnih odnosih rastemo, zaradi njih sem takšen, kot sem.

Verjamem, da smo si z nekaterimi ljudmi še posebej poslani, da skupaj iščemo in napredujemo ... Zato se vedno splača sledit znamenjem, tvegati in graditi odnose, ki vodijo v novo rast.

20010

Eni so talenti za parkiranje.

Drugi pa so za prvo desetletje 21. stoletja natisnili preveč plakatov, a jih želijo vseeno porabiti. No ja, bolj ekološko je že, kot tiskanje novih. :)

sobota, 1. maj 2010

Praznik dela

Sem predstavnik generacije, ki bo do upokojitve najverjetneje morala zelo dolgo delati. Če bomo upokojitev sploh dočakali. Zato se mi za zdaj še nikakor ne mudi v redno službo. Delam pa dokaj redno preko študentskega dela, zato že približno slutim, kaj pomeni biti zaposlen.

Delo (zaposlitev) je, kljub naporom in večkrat ne ravno idealnim pogojem dela in plačila, vseeno vrednota. Pomeni stati na svojih nogah, pomeni dostojanstvo, določeno trdnost in preskrbljenost.

Želim si, da bi bili vsi deležni ustrezne zaposlitve. Ne obupuj brez dela in ne vztrajaj za vsako silo v tem, kjer si. Precej bolj sposobni in prilagodljivi smo, kot si mislimo. Zato se včasih splača tvegati, poskusiti nekaj novega, netipičnega, nepoznanega. Le pogumno!