torek, 24. april 2007

Kaj prijateljstvo ni

Težko mi je, ker ta prispevek pišem takoj za prispevkom iz katerega sije optimizem in veselje. A na žalost so me nekateri današnji dogodki spomnili na stvari, ki jih res ne maram. So stvari, ki po mojem mnenju res ne spadajo v prijateljstvo.

1. "Ti si [vstavi poljubno zmerljivko]!"
Tega res ne bom nikoli mogel razumet, kako je možno, da se ljudje, ki se imajo za prijatelje, drug drugega ozmerjajo z najslabšimi zmerljivkami, kar jih poznajo! Kako lahko nekomu, ki mu praviš prijatelj, rečeš, da je prašič, pi*** ali gnoj?!
Že res, da te kdaj pa kdaj kdo ujezi, a vseeno mu ne tega ne moreš izrečt, če vsaj malo ceniš prijateljstvo!
In izgovor, da si nekoga citiral, ni niti najmanjše opravičilo! Razmišljaj s svojo glavo! Imej vsaj malo spoštovanja!

2. Vzbujanje slabe vesti
Ko nekaj naredim narobe (in se tega zavedam), res ne potrebujem še nekoga, ki mi z očitanjem vzbuja slabo vest. To ne pomaga! V takem primeru se bom najverjetneje zaprl v neprebojno lupino in postal gluh.
Še posebej ne rabim vzbujanja slabe vesti, ko se zadeva tiče zgolj neke tretje osebe.


To kar sem napisal, si nikakor ni v nasprotju z iskrenostjo, ki je temelj vsakega prijateljstva. Vedno sem odprt za iskreno mnenje, četudi ni vedno najbolj prijetno. Pravzaprav iskrenost pričakujem. Je pa velika razlika med izražanjem mnenja ter zmerjanjem in napadanjem...

3 komentarji:

Αναμαρια pravi ...

Očitno ima danes še nekdo dan za razmišljanje o prijateljstvu in komunikaciji ...

jAKOB pravi ...

aha, očitno ;)

moram rečt d se strinjam tud z veliko stvarmi iz tvojega razmišljanja. predvsem tisto, o "vlečenju podatkov". je res mučno.

Αναμαρια pravi ...

O pa še kako mučno! Jaz se ponavadi ob tem vprašam najbolj temeljno vprašanje: zakaj se sploh ukvarjam s tem človekom, če se sploh ne želi odpretii... Jaz naj ga pa zabavam in zapravljam čas z njim... Morda mu pa sploh ni do kontakta z menoj ...