ponedeljek, 7. maj 2007

Zakaj obstaja gumb za izklop

Nikoli nisem razumel ljudi, ki so nejevoljni se premetavali po postelji in jezno iskali mobilni telefon, ki jih je zbudil iz sladkega spanja, ter se ob tem še jezili na tistega (nekoga), ki jih je vrgel pokonci v tako "nemogočem trenutku".

Dragi moji, vsak mobi ima prav v ta namen priročen gumb, ponavadi označen s krogcem sredi katerega je črtica (glej sliko ;)), ki omogoča izklop telefona. Neverjetno, a tako telefon ne bo več zvonil in vas priklical iz sanjskega objema najlepše(ga) deklice/fanta v kruto realnost.
Kdor ima kaj pomembnega za povedat, bo že poklical nazaj! In če že res mislite, da nujno morate vedet za vsakega, ki vas je poklical, ponujajo najverjetneje vse operaterji storitev t.i. "zgrešenega klica"...

Kdor je pravkar ugotovil, da omenjeni gumb ni samo za okras, oziroma enkratno uporabo, ko prižgemo pravkar kupljen telefon, naj dvigne roko ;)

2 komentarja:

Αναμαρια pravi ...

Pri tem si pozabil na močno pomembno uporabo mobilnega tulifona: je namreč tudi budilka, ki je ne more vreči iz tira električni mrk, je tudi priročno mini svetilo, zaloga igric, kadar ni mogoče v trenutku zaspati, je ... Nepogrešljiv :)

Sicer pa ne vem, zakaj bi sploh kdo bentil nad zvonjenjem telefona sredi noči. Meni se to enostavno (še) ne dogaja (vsaj ne prav pogosto), pa imam vedno prižganega. Se pač zanašam na to, da me pametni ljudje (ki jih imam v imeniku), ne bodo brezveze budili sredi noči.

Sicer pa so me enkrat za hec klicali sošolci pod vplivom C2H5OH hlapov, ampak sem jih v treznem stanju priložnostno nahrulila. Je zaleglo :-)

jAKOB pravi ...

budilka deluje tud če tulifon izklopiš. za ostalo pa se delno strinjam.

a takrat ko ne moreš spat si skoraj želiš da te kdo pokliče, nasprotno pa si kdaj želiš samo mir in tišino.