nedelja, 01. februar 2009

Območje koruznega hrošča

Vračal sem se od nedeljske maše, zamišljeno gledal v sivo nebo, štel v vetru plešoče snežinke ter kdove o čem razmišljal, ko sem se, kar tako, ustavil pred občinsko obvestilno tablo. Na enem izmed izobešenih listov je pisalo nekako tako

Odlok o končni razmejitvi območij koruznega hrošča

Mene je sredi ulice utrgal smeh. Mislim, a zdaj že koruznemu hrošču razmejujejo območje?! Si predstavljate inšpektorja, ki zasledi hrošča, ki leti čez razmejitveno črto in vpije za njim: "Ej, ti! Nazaj! Nimaš dovoljenja za prestop! Heeej! Heeeeeej!" Ja ja, sej vem kaj so mislili povedat.

Dan je naprej potekal precej po ustaljenih lenobnih nedeljskih tirnicah. Nekaj sem se učil, vmes klepetal, malo pogledoval skozi okno, kjer so so vrtinčile snežinke...

Zvečer pa na pot v Ljubljano. Tokrat je študentske pogovore popestrila zgovorna šestletnica, ki se odpravlja na "dopust" k družini sestrinega fanta. Ah, ta mladina, khm, otroci. Ko smo bli mii mlaadi, nismo nikoooli špricali in pridno ponavljali, kako se riše poševne črtice, petice in hruške. :)

Od Razdrtega naprej je bila cesta zasnežena, a je šlo kar tekoče in smo varno prispeli. Nekateri niso imeli te sreče, in na blažji način spoznali kaj pomeni, da sneg drsi. Srečali smo še voznika pluga, ki je bil očitno na pavzi ali pa se mu zasnežena cesta očitno ni zdela vredna, da bi spustil plug.

Končno razvozim in dostavim potnike in prtljago ter se odločim poklicati domov, da "mama ne bo v skrbeh". Prvo kar slišim iz slušalke pa je: "Si slišal, kdo je zmagal na Emi?" Toliko o materinski skrbi. ;) In ko smo že pri Emi - včeraj sem spremljal predizbor in bil kar zadovoljen z raznolikostjo, zmagovalna pesem pa mi je tudi všeč. Mogoče tudi zaradi tega, ker so mi pač zanimive kombinacije klasika+[neka druga zvrst].

Tako, zdaj pa se še malo učit in potem spat! Ti pa, koruzni hrošč, ako ti ne uspe pritožba in uveljavitev pravice do prostega gibanja znotraj EU, uspešno švercanje in obilo veselja pri raziskovanju sveta. Preveč škode pa le ne delat. Mi bi tudi jedli!

Ni komentarjev: