nedelja, 27. marec 2011

random.choice([1,2,3,4,5,6])

Danes je bil dan povsem v znamenju druženja s prijatelji. Po kuhanju in odličnem slow food kosilu, se je pojavila ideja, da bi zaigrali kakšno družabno igro. Ker na žalost v študentskem stanovanju nimam niti ene družabne igre, niti kart za briškolo ne, se je bilo treba znajti drugače.

Najprej smo se šli pictionary (risanje in ugibanje pojmov). Ko smo se naveličali risanja, se je prijatelj spomnil zanimive igre s figuricami in kamenčki (nekakšna nadgradnja igre Človek ne jezi se), pa smo vpregli možgančke, uporabili zadnjo stran starega plakata za igralno ploščo, plastične pokrovčke za figurice (pokrovčke se še vedno zbira za razne dobrodelne akcije), sponke za ovire/kamenčke, za kocko ... za kocko sem pa izkoristil svoje programerske sposobnosti in napisal preprosto skripto v pitonu, ki je kar se da posnemala naključno padanje števil na igralni kocki. Tako to izgleda. :)


Igra se je razvnela, dodatno smo dogajanje popestrili s spreminjanjem pravil (predvsem zmanjševanje števila ovir), na koncu pa je zmagal najboljši - jaz, kdo pa!? ;) Skripta je seveda povsem nepristransko napisana. :) Hec gor ali dol, imeli smo se super!

2 komentarja:

Kaplan Marko pravi ...

luštno :)
predvsem, da se znajdete :)

jAKOB pravi ...

še en način, kako improvizirat kocko - s svinčnikom