ponedeljek, 27. junij 2011

Glasba in "perverznost"

Včerajšnja dobrodelna prireditev za pomoč družinam v stiski, ki so jo na Viču pripravile Karitas ljubljanskih župnij je bila zelo prijetno presenečenje.

Meta Horvat se s svojim petjem že predstavila na lanskem Ritmu Duha, včeraj pa pokazala, da ima še velik potencial. Najbrž pa to še bolj velja za Majo Horvat, ki ima talent vrhunske violinistke. Čeprav odhaja šele v srednjo šolo, igra izvrstno - z občutkom in tehniko, da smo samo z odprtimi usti poslušali, kako je odigrala vse vibrate, glissande, ubiranja, izvabljala višje alikvotne tone in še cel kup drugih stvari, za katere še imena ne vem ... :) Res, vsaka čast! Obema puncama želim uspešno pot naprej, pa da bi ohranile svojo preprostost.

Osrednji del večera je oblikoval Gregor Čušin s svojo novo monokomedijo "Janez brez glave", v kateri se dotakne celibata, afere mariborske škofije, obrnjenih pomenov besed (hudó!), prvotnega pomena telesa (tu precej črpa iz Teologije telesa),  ... in pozove k "perverznosti". ;) Iz humorno obarvanih besed pa tudi tokrat veje velika družbena kritičnost in spodbuda, da bi bili "glas vpijočega v puščavi". Priporočam!


(foto: Tamino Petelinšek, www.cusin.si)

Ni komentarjev: