sobota, 1. oktober 2011

Vihar pred zatišjem

Včerajšnji dan je bil divji. Od jutra sem bil v pogonu.

Desetine klicev po telefonu. Ogledi sob. Kaj vse nekateri ponujajo!? Kletno stanovanje za 7 ljudi, kuhinja "prostorna" za dve osebi naenkrat, dvoposteljna soba za 195€?! Podstrešna enoposteljna soba, stanovanje za 7 ljudi, na hodniku prestapljanje čez tramove: za 275€?! Kletna luknja brez kuhinje za 230€?! Dragi lastniki, prosim ponujajte samo tista stanovanja/sobe, v katerih bi tudi samo živeli! No, bilo je tudi nekaj dobrih ponudb.

Čuti se predštudijsko napetost. Mesto so spet zasedli študenti. Veliko je tujcev na izmenjavi. Pred okenci za bone dolga vrsta. Razlaganje delovanja sistema. Pogovor z Romunko o študiju, Ljubljani, Sloveniji. Miritev temperamentnega Italijana, ki se je v gostilni skoraj skregal z natakarjem. :)

Selitev mladega zakonskega para. V enem dnevu je bilo potrebno stanovanje izpraznit. Ker njun novi domek še ni pripravljen na vselitev, je bilo treba robo razvozit na več koncev. Tu se je res pokazala vrednost prijateljstev, ki brez obotavljanja priskočijo na pomoč - s časom in prostorom. Mimogrede, tudi moja roba je trenutno raztresena / na gostovanju na vsaj treh koncih. Hvala za potrpljenje!

Ja, še kakšen teden ali dva bo pestro, potem pa se bojo, verjamem, stvari uredile in ustalile.

Ni komentarjev: