torek, 3. julij 2007

Sedmica

Ne, nisem zadel na lotu. Zgodilo se je, kar je bilo neizogibno. Od Sneguljčice sem se okužil z virusom, ki se širi po blogosferi in napada: "Povej 7 stvari o sebi!"

Brskanje po zdravilih je brezplodno, saj zdravniki pravijo: "Virusna bolezen traja brez zdravil en teden, z zdravili pa 7 dni." In tako sem se vdal v usodo in tu je moja bolj ali manj zanimiva sedmerica:
  1. Bil sem sramežljiv.
    Pravijo, da se tega ne opazi, ampak v otroštvu sem bil precej sramežljiv. Čutil sem, da sem drugačen, nisem se počutil enakovrednega drugim. Punce so pa bile pa itak nek drug, meni nedosegljiv svet. Kako sem to sramežljivost premagal, ne vem.
  2. Ne maram...
    zahrbtnosti, obračanja po vetru, zmerjanja med "prijatelji", deževnih poletij...
  3. Uravnotežen optimist.
    Čudno se sliši, ampak je približno tako: sem realistični optimist, ko pa se v izjemnih trenutkih stvari nakopičijo čez rob, me prime pesimistično vzdušje "vse je slabo". Hm, zveni vsaj malo logično?
  4. Morje me ne gane pretirano.
    Če imam na izbiro kopanje v Soči ali v morju, je izbira lahka - Soča! Nič soli, morske trave, nadležnih valov, morske bolezni! Nič namakanja v topli vodi, ampak prava osvežitev. Kot romantik moram priznati, da znajo bit večeri ob morju zares lepi. Ob pravi družbi pa je itak povsod lepo.
  5. Nadvse uspešno se izogibam knjigam. Tistim za faks.
    Količina knjig, ki jih preberem letno za izpite je zmanjšana na minimum. Limitira proti nič. Mislim, da sem se letos sposodil vsega 3 knjige, pri čemer sem samo eno prebral v celoti. Na izpitih se zanašam na lastne zapiske, to, kar sem si zapomnil iz predavanj in vaj, ter reševanje starih izpitov, prebiranje FAQ-jev...
  6. Piši mejl!
    Če me kdo prosi, naj v bližnji prihodnosti nekaj naredim, ne tako redko dobi odgovor: "Napiši mi mejl!" Mejle namreč redno pregledujem, lahko jih označim kot neprebrane ter se slej ali prej vrnem k njim in naredim zahtevano.
  7. Spontanost
    Skušam bit čimbolj spontan, prepustit stvarem da tečejo. Želja imam ogromno, pričakovanjem pa se izogibam, ker utesnjujejo, ob neuresničenosti povzročajo žalost...
    Zakaj bi do potankosti načrtoval počitnice, dan, srečanje... ko pa se najlepše stvari zgodijo takrat, ko najmanj pričakuješ?!

Nisem ravno pristaš serijskih zadev, a naj bo...
V tem krogu so sedmico zadeli naslednji:
Nikolina, Dekle brez imena, Sončkica, Chrnalukna, Mju, Kati:) in _.
(Se mi samo zdi, ali počasi zmanjkuje kandidatov za to foro? Sprejemam pripombe in predloge.)

5 komentarjev:

Nikolina pravi ...

Pa ne jaz, Jakob. Nisem a verižne akcije. Lahko pa ti pošljem mejl z svojimi sedmimi stvarmi :d

jAKOB pravi ...

no sej tud jst nisem pristaš verižnih stvari. serijske mejle enostavno brišem.

tukaj je pa vseeno majhna razlika - sodelovanje je neobvezno (nobenih groženj), vsak pa stvar obogati s svojimi sedmimi stvarmi.

drugače se pa vseeno ne bi branil kakšnega mejla. kako to izpeljeva? vprašam jst Tino za tvojega, al ti za moj naslov? ;)

Αναμαρια pravi ...

Eh, kako komplicirate :) FWD mejle tudi jaz brišem, tele verige se mi pa zdijo zanimive, ker povezujejo ljudi, ker pokažejo, kdo (še) koga prebira oz. ceni kot virtualno osebnost, izdajajo drobne malenkosti ...

Glede na to, da smo dnevnikarji kao "ekshibicionisti", pa res ne bi smel biti problem najti 7 različnih osebnih stvari, ki si jih (še) pripravljen deliti s spletno skupnostjo :)

Sicer pa še moj komentarčič:
-Knjig oz. učbenikov na faxu tudi jaz ne uporabljam, običajno jih sposojam le zato, da lahko plačujem zamudnino.
- tole z mejli pa velja tudi zame. Še posebej, če je zraven zataknjena še kaka posebna prošnja. Smo pač I-Tehnokrati.

:)

Nikolina pravi ...

Vprašaj Ti Tino. Jst jo kličem že tretji dan, pa se mi ne oglasi.

jAKOB pravi ...

bomo zrihtali.

vseeno povabljena, da se predstaviš vsem na svojem blogu. kot je Αναμαρια napisala smo itak vsi dnevnikarji malček ekshibicionisti.