četrtek, 25. oktober 2007

svet = ...

Nekega večera se vrnem v stanovanje in slišim glasno debato. Cimer in cimra na vsak način skušata ugotovit, ali se da svet opisati z matematičnimi formulami. Pozdravim in grem v sobo se pripravit na spanje.... Pri sebi se muzam ob resnosti debate... Skoraj sem že pripravljen, da pridno skočim v posteljo, ko se končno spomnita name in vprašata po mojem mnenju, seveda vsak v upanju na potrditev svoje trditve. Jaz ju pa samo pogledam, se nasmehnem in vprašam:
Če bi vedela odgovor na vprašanje, bi bila srečnejša?!

6 komentarjev:

Αναμαρια pravi ...

Moj odgovor: seveda se da svet opisati z matematični formulami. Vprašanje je le, če so vse enačbe rešljive in vsi uporabljeni simboli standardni :)

jAKOB pravi ...

hm, naš profesor pa pravi, da se tega ne da... no, kakorkoli: še vedno vztrajam pri mojem vprašanju. bi bila srečnejša, če bi poznala odgovor?

Αναμαρια pravi ...

Recimo, da ga jaz poznam in je enak prejšnjemu. Torej da simbolični zapis sveta obstaja, vendar ni enoličen. Vsekakor pa kljub svoji uradni profesiji ne pogojujem nikogaršnje sreče s tem odgovorom (razen morda življenjskega cilja kake skupine teoretikov, ki bi radi zapisali doktorsko disertacijo/prispevek na konferenci/ dobili Abelovo ali Nobelovo nagrado) :D Čeprav bi bil baje svet v okviru matematike precej enostavnejši ...

Tinuška pravi ...

...lepši in tako čudovit pa zagovoto ne.
Ok, zdej bodo spet oporekali matematiki ... :D
(men je pa tok lepo, da smo tko različni!)

Urška pravi ...

Kaj pa je sploh sreča?

Αναμαρια pravi ...

Rešiti doslej nerešljivo enačbo, dokazati doslej nedokazano domnevo, odkriti novo teorijo :D ?