ponedeljek, 28. junij 2010

Izbira in odločitev

Začel bom z mislijo mojega prijatelja: "O, kako si želim, da bi se punce/ženske zavedale, da ste lepe in čudovite osebe!" Res, vsaka ženska je po svoje zanimiva in privlačna. Škoda je, da se nekatere tega ne zavedajo ali pa imajo celo drugačno mnenje o sebi. Seveda so, hvala Bogu, okusi različni in so nam nekatere bolj všeč kot druge, kar pa ne spremeni zgoraj navedene trditve.

Ok, obstaja izjema.
Rajši bom stanoval z levom in zmajem,
kakor prebival pri hudobni ženski.
Hudobija ženske spremeni njeno zunanjost,
njen obraz zamrači, da je podobna medvedki.
Vsaka druga hudobija je majhna v primerjavi s hudobijo ženske.
(Sir 25,16-17.19a)
;)

Moški smo nepoboljšljivi vsaj v eni stvari. Če bomo srečali zanimivo predstavnico ženskega spola, ji bomo za nekaj trenutkov gotovo sledili s pogledom. S tem ni načeloma nič narobe. Saj lahko občudujemo božjo stvaritev, a ne? Važno je le, da poznaš prioritete svojega srca. Lepih in prijetnih je ogromno, izbira težka. In čeprav se včasih v misli prikrade znan refren "Preveč, preveč je lepih deklet. Zakaj, zakaj ne morem vseh imet?", je čudovit občutek, ko se zaveš, da si se, zaradi ene same, pripravljen odpovedati vsem drugim. Ja, na koncu gre za odločitev.

3 komentarji:

Nikolina pravi ...

Veš, prepričana sem, da sploh ne gre za nikakršno odločitev. Če zavrtim 3 leta nazaj, pri meni ni bilo nikakršnega odločanja. Kot bi me tok ljubezni odnesel. Niti nisem imela časa, niti se mi ni zdelo pomembno odgovoriti na vprašanje ali naj plavam z njim. Preprosto sem se mu prepustila. Brez odločanja. Kot da ne bi imela moči se mu upreti, ...

Je pa res, da sem se pred tem v podobnih situacijah vedno spraševala, če me bo to razmerje zares osrečilo. Hrepenela sem po pravem, hkrati pa se zavirala ob vsakem morebitnem pravem. In ko sem ugotovila, da pravzaprav je biti samski nekaj izjemno lepega ter pripravila načrtke za samsko poletje, me je Amorjeva puščica zadela. Ob najbolj nepravem trenutku (je blo treba odpisat maturo, kar je bilo polomistično) :) ampak vse ima svojo ceno. za to, kar imam sedaj, bi bila pripravljena plačati še mnogo več!

jAKOB pravi ...

hm, zanimivo. in vsekakor bi si tudi jst tega želel.

se mi pa zdi, d nikoli ne moremo biti povsem 100% prepričani. ob vseh občutkih, na katere tud jst veliko dam, prej ali slej pride do odločitve: "ali hočem s to osebo ostati za vedno, karkoli pride, čeprav je trenutno zelo težko?"

Nikolina pravi ...

Ja, temu ne morem nasprotovati. Sem že ugotovila da bi verjetno bilo lažje biti sam, ne pa tudi najlepše :)
Se tudi pri meni dogaja v stilu: "kako naj bo s tabo do konca življenja, ker mi to pa to pri tebi ni všeč?" Še dobro da smo ljudlje fleksibilno prilagodljivi :)