torek, 16. september 2014

Bonton straniščne deske

Verjetno je že vsak moški doživel jezo ženske nad "nemogočimi dedci", ki ne znajo spuščati deske na straniščni školjki. Za čistočo/higieno običajno* bolj občutljiv spol, ki školjko vedno uporablja s spuščeno desko, je namreč logično, da je deska (razen ob čiščenju) spuščena in se je ni potrebno dotikati z rokami. Seveda hkrati ne sme biti poscana, zato jo mora moški pred opravljanjem male potrebe dvigniti in na koncu spustiti. Ali pa naj sede, vsaj ne bo spricalo po celem stranišču!

Po drugi strani tudi moški nismo pretirani ljubitelji prijemanja deske, zato jo seveda (z izjemo nemarnežev) na začetku dvignemo, na koncu pa ... ne vedno. Ob dejstvu, da je opravljanje male potrebe pogostejše od velike, se marsikomu zdi nepotrebno spuščati desko, ker jo bo moral itak takoj naslednjič spet dvigniti. Tudi s stališča sorazmernosti bi lahko rekli: če lahko moški dvigne desko, tudi ženske ne bo konec, če jo spusti.


Preden zapademo v dokazovanje vsak svojega prav, predlagam rešitev - "bonton straniščne školjke," zbran v preglednici (deloma sva ga že pred časom premlevala s prijateljem).

Moški Ženske
Samsko stanovanje Delaj kakor hočeš. Razen ko pričakuješ žensko družbo. Spuščena (in čista) deska je lahko prijetna pozornost. Uživaj!
Stanovanje s sostanovalci istega spola No rules. Razen, ko pričakujete žensko družbo. Glej zgornji primer. No men, no cry.
Stanovanje z vsaj enim sostanovalcem drugega spola Spuščaj desko. Ne bo te konec, ženske pa ti bodo hvaležne Prosi moške naj desko spuščajo. Če jo, bodi hvaležna. Če jo včasih pozabijo, potrpi. Če so leni in nemarni, jih naderi. Imaš moje dovoljenje.
Javno stranišče - moško Desko vedno pusti dvignjeno. S tem se verjetnost, da bo v trenutku, ko jo dejansko potrebuješ, čista, bistveno poveča.** Brez godrnjanja desko spusti. (Si na tujem ozemlju, se spomniš?) Po uporabi desko dvigni. S tem se verjetnost, da bo v trenutku, ko jo boš spet potrebovala, čista, bistveno poveča.**
Javno stranišče - žensko Kaj počneš tukaj?! Ven! Upaj, da je čisto. ;)

Bo šlo? :)

Glej tudi: Muloti lulajo in Je moško lulanje glasnejše od ženskega?

* O tem bi se dalo še debatirati. V obeh prejšnjih stanovanjih smo bili fantje vedno bolj skrbni glede čistoče kot ženske. Poleg tega sem že večkrat slišal ženske govoriti, da v lokalih raje hodijo na moško stranišče, ker je - čistejše!

** Pojasnilo za ženske: kljub pisoarjem je včasih dosti prijetneje tudi ob mali potrebi zaviti v zasebni kotiček.

Ni komentarjev: