sobota, 18. avgust 2007

Toplice

Toplice. Kraj uživanja, lenarjenja, namakanja v topli vodi, predajanja masažnim šobam, brbotanja mehurčkov, opazovanja zanimivih mimoidočih osebkov ;)
A toplice so tudi kraj, kjer na dan radi pridejo kompleksi, tudi tisti, za katere smo mislili, da smo jih že pospravili na varno.

Pri tem ne mislim samo tistih banalnih pubertetniških kompleksov. Obsedenost z vitkostjo (shiranostjo) je v veliki večini že bolezen. Predvsem pa neumnost. Verjamem, da je bilo povedano že stokrat, a se očitno še ni povsem prijelo: fantom mogoče najbolj debelušne res ne izgledajo najbolj privlačne, a prav tako odbijajoč je pogled na punco/žensko, od katere je ostala samo kost in koža. Resnica je, kot ponavadi, nekje vmes. Obline so privlačne! Pa tudi malček odstopanja, v to ali drugo stran, ni konec sveta.

Kdor se zaljubi samo v telo, itak ni vreden tvoje ljubezni!

Sam se spopadam z nekoliko bolj utemeljenimi kompleksi. Poletje pač ne razkriva samo suhic in debelušk.
Vem, da se zaradi zgoraj odebeljeno napisane misli ne bi smel sekirat, a nelogodja se je pač težko znebit, če veš, da v bazenu zelo očitno (opazno) izstopaš.

Se ne vdam!
Mogoče me boste kdaj našli na robu kakšnega bazena, z zamišljenim izrazom na obrazu, a brez panike! Najbrž zbiram pogum, da z dvigneno glavo stopim iz bazena in odidem novim dogodivščinam naproti...

2 komentarja:

Αναμαρια pravi ...

Ojej ojej :) Sama sem se letos prvič v življenju oblekla v dvodelne kopalke, kljub vsem svojim pomislekom in dvomom, da res nimam popolne postave. Največji hec pa je, da sem se po 5 min hoje do mirnega kotička slane luže zavedla, da sem kljub premnogim meni opaznim telesnim pomanjkljivostim pravzaprav lepa v množici takšnih in drugačnih ...

To pa so pravzaprav stvari, do katerih lahko pride le vsak sam.

Se pa globoko strinjam, da je v kopalkah bolje imeti 2 kg preveč kot 1 kg premalo. Tisti primanjkljaj namreč močno poslabša pravilno napolnjenost kopalk :)

Anonimni pravi ...

Le tak naprej....