torek, 8. januar 2008

Poslednji mega žur

Tema je že nekoliko stara, a sem šele zdaj dobil čas in navdih za jo spisat.

Konec novembra in začetek decembra so po faksih hodili agenti turističnih agencij "za mlade" in vabili bodoče absolvente na absolventski izlet. Takšne stvari me nikoli niso preveč zanimale, zato sem se odločil predstavitev preskočit. Ker pa so bili zelo vztrajni in prišli celo 2x, sem se odločil, da potrpim in spoznam, kaj bom "zamujal".

Sledila je klasična predstavitev tovrstnih izletov, po principu:
  • navduši jih
  • pokaži filmček peščenih plaž, nasmejanih obrazov, ogorelih mladih teles...
  • poudari, da se mudi s prijavami
  • omeni "mega" popust za prijave v naslednjih 3 dneh
Vse lepo in prav. Jaz pač ne uživam v tem, da se ga 10 dni nalivaš, čez dan pa se pražiš na plaži (ja ja, vem... posplošujem, poenostavljam) - še posebej brez prave družbe, nekateri pa potrebujejo prav to. In po napornem letu in izpitih si to tudi zaslužijo. Ne gledam postrani nobenega, ki se je odločil za to. Zmotil pa me je odnos agentov, pristop do nas, študentov. Se je samo meni zdel posmehljiv, samovšečen, podcenjevalen? V stilu: "Še teh par naivnih študentov prepričamo, pa smo na konju. Ne rabijo niti razmišljat, bomo mi za vse poskrbeli, pole pa jih obrali."

Samo nekaj puhlic:
  • "To je vaš zadnji velik žur. Potem bo prišla služba in bo konec z žuranjem." ~ Khm, je kdo pomislil, da imamo še to in najmanj eno celo absolventsko leto? Pa na to, da ima marsikdo ambicije vpisati podiplomski študij? In kje piše, da je študentski status predpogoj za dober žur?!
  • "To je vaš zadnji velik žur... Po povratku nazaj, organiziramo vsak mesec velik žur za vse udeležence absolventskih izletov." ~ Komentar ni potreben.
  • "Tu imate katalog, poglejte si destinacije in termine... Prijavite se skupaj. Za vas prijave že zbira X Y, na strani x izberite ta program, od xx-yy.9,2008, ladja je že zasedena, gremo letalo-letalo." ~ Hm, za kaj že rabim katalog?
  • ...
Res bi se morali odnosi s kolegi drastično spremenit na boljše, da bi požrl zgoraj omenjeno in se odločil za absolventski izlet. Vi pa le uživajte, vam privoščim.

ps: Da ne bo pomote: na maturantskem izletu sem bil, družba je bila dobra in smo se imeli super. In sem vesel, da sem šel. Danes bi se odločil enako.

Ni komentarjev: