petek, 19. september 2008

Jesen

V soboto je prvič zares zadišalo po jeseni. Za kolesarske podvige je očitno skrajni čas. Postaja že kar mraz, še posebej v oblačnih dneh, in ko mrzel veter zapiha preko prepotenega hrbta res ni prijeten občutek! Trda čokolada ni tako okusna kot tista napol stopljena. Je pa dobra stran, da porabiš manj tekočine.

travnikVčeraj sem se spet odpravil na mojo najljubšo turo. Da bi poslikal kakšen lep motiv, sem s sabo vzel tudi družinski fotoaparat, a mi je povzročal skoraj več problemov, kot je bilo koristi od njega. Če je že nekje od Madagaskarja naprej (prah!) objektiv imel polavtomatsko zapiranje (treba ga je bilo še ročno do konca potisniti v ohišje), pa je zdaj dokončno odpovedal pokorščino. Objektiv se noče več skrit v ohišje! Skrajni čas, da grem(o) v nabavo novega. Tokrat DSLR! Včasih enostavno pogrešam kakšno nastavitev več. Po hitrem pregledu ponudbe, se nekako odločam med Canon 450D in Nikon D60. Kakšen napotek, nasvet, mnenje?

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Jst sicer nimam pojma, ma moj brat, ki slika veliiiiiko porok, pravi, da je Nikon boljši.

Urška pravi ...

Meni se pa Nikon bolj profesionalno sliši ;)

jAKOB pravi ...

jah mogoče se Nikon sliši profesionalno, ma Canon EOS tud, al pa še bl :)

Tinuška pravi ...

Nikon je zakon! :)
Pa toook hud zvok ma, k škljocne! Aaaaa!

Ok, resno.
Poznam kar nekaj Nikonov in Nikonašev, in pravjo, da je zakon. Tegale D60 sm clo že mela v rokah :)
Doma mam pa analognega EOSa Canonovga in tut dela uber hude fotke.
Zgrešit pomojem v obeh primerih ne morš velik.

Ti tut v nabave? ;)

jAKOB pravi ...

na, zdej pa mam. še malo pa me bodo začeli zvesti Canonaši in Nikonaši prepričevat vsak v svojo stran ;)
mimogrede, obstaja celo stran, kjer ljudje glasujejo, kateri od teh dveh fotoaparatov jim je bl všeč :)

očitno bo treba it v trgovino, da si jih v živo pogledam in malo preizkusim. po mojem res ne morem dosti zgrešit, a za enga se bo treba odločit.

Orka pravi ...

Jaz sem le pri tem na strani rdečih :)

Zdaj, ko je prišel ven Canon EOS 5D Mark II (sicer res da čisto malo za Nikonom), in čez čas, ko mu bo cena malo padla, bom tudi sama začela razmišljati o novejši tehnologiji. Prav jezi me namreč, da mi filme in slike iz mojega (odličnega) analognega aparata grdo razvijejo (baje uporabljajo kemikalije tudi po doseženem optimalnem številu razvitih filmov).

Canon - Nikon, rdeče - rumeno (ne politično!), ista primerjava kot Mercedes - BMW ... ko se za nekaj odločiš, tam ostaneš zaradi vse opreme (od torbice naprej :))