petek, 28. november 2008

Trpim

Trpim. Ob knjigi za še drugega izmed dveh najbolj nepriljubljenih predmetov na našem študiju (oba pri istem profesorju X). 100% muka in piflarija neuporabnega znanja! Moram res ponovit, da sovražim piflarijo!?

Za "motivacijo" poskrbi že študentski opis:
Na izpitu X izvede demonstracijo, kako izgleda organizacija v praksi. Na vsak izpit pride 15 minut prej (...) nato vsakega posebej pokliče in mu dodeli ustrezno mesto v predavalnici. Ko te pokliče se moraš takoj jasno zadreti, da si prisoten ter hitro zasesti dodeljeno mesto (nikar lesti čez klopi, ker te v tem primeru takoj okrega, da se to ne spodobi). Tovrstno razporejanje traja najmanj pol ure, saj mu sistem neprestano mešajo zamudniki, katere vsakega posebej pošteno okara. Vsakomur določi tudi uro in minuto ustnega izpita, ki je navadno še isti dan, oz. delovni dan ali dva po pisnem izpitu. Pisanje traja polno uro, do sekunde natančno polno uro, pri čemer je med drugim tudi določeno, kdo lahko kdaj kaj vpraša med izpitom.

Zaradi vojaške discipline in optimalnega algoritma posedanja pišočih, je prepisovanje skorajda nemogoče. Možno je morda kakšno vprašanje izvleči iz svojega neposrednega diagonalnega soseda, vendar se s tem neprimerno izpostavi tveganje, da te X-ovo oko, ki ves čas izpita nepremično bolšči v predavalnico, zopet prestreli in prerešeta s salvo svoje neprekosljive retorike. Tudi uporaba pripomočkov je bolj kot ne onemogočena. Vso "opremo" je potrebno pustiti ob strani in razen pisala, kalkulatorja in indeksa in obleke ne smeš imeti pri sebi NIČESAR. Tudi če ti kakšen listek uspe pretihotapiti, je bolj klavrna možnost, da se ob obilici snovi ravno to pojavi na izpitu, povrhu vsega sledi še ustni izpit, kjer je potrebno na izust izstreliti (največ 30 sekund časa/vprašanje) odgovor.

Zabavno branje - do trenutka ko se zaveš, da je vse napisano čista resnica in da je to edina pot do ocene v indeksu.

In potem pride na vrsti piflanje. Stotine strani zakomplicirano napisanih stavkov, premetavanja besed prvine, izložki, razvid, smoter, razmestitev, pojavna oblika, potroški... Aaaaaargh!

Ena poved iz profesorjeve knjige, za občutek skozi kaj se prebijam:
...temeljni razvoj, v katerem gre za delovne naloge, povezane s celotnim proizvodnim programom, torej za razvid ter spremljanje vseh tehnoloških novosti in izboljšav ter uvajanje sodobne tehnologije in tehnike (oprema) v proizvajalne procese, razvoj tehnoloških podlag za delo tehnologov in zagotavljanje primernih so(pro)izvajalskih oblik sodelovanja z drugimi združbami.

Gre kdo nardit izpit namesto mene?!


ps: proti temu je bilo večerno pucanje kopalnice prava sprostitev!

2 komentarja:

Tinuška pravi ...

Pucanje kopalnice je pa ja vedno sprostitev?!
Jz sm jo tut včeri :)

In ja, rajš kot take izpite zaenkrt delam za 3 evre 20 :p
Ampak taki trije tudi mene čakajo januarja :(
plus 2+1/5 enga normalnih.
Menjaš? :)

MIRa pravi ...

Jakob,

ne ženi si preveč k srcu. Knjigo beri kot najljubši strip ali video igrico, kjer skozi poenostavljanje kopice stavkov- klobas, izluščič par besednih zvez ali stavek, ki ti pove bistvo nakladanja.

Saj ti bo šlo in uspelo. Verjamem... ;))

Držim pesti...

Pristopi z nasmeškom...pridi 1 uro prej, da se pomiriš in še zadnjič prečekiraš bistvene stvari...

čau