nedelja, 14. december 2008

Šverc komerc

Odkar sta bili v Evropsko skupnost (EU) sprejeti tudi Romunija in Bolgarija, se je promet na naših cestah precej povečal. Natančneje, slovenske avtoceste so preplavila vozila iz Romunije. Upam, da vsaj DARS kaj na račun tega zasluži, ker vsa stvar deluje zelo sumljivo. Za ilustracijo: danes smo v eni uri prehiteli približno 17 vozil z romunskimi tablicami - 2 avtobusa s prikolico ter 15 kombijev z zavesami na oknih, večinoma s pripeto prikolico, od tega jih je kar nekaj na prikolici prevažalo avtomobile brez tablic.

Če izključimo možnost, da so Romuni le strastni popotniki, ki uživajo v vsakotedenski množični vožnji čez Evropo, pri čemer v prikolico naložijo vse nepogrešljive potrebščine (da jih ni potrebno kupovati na poti, zaradi varčevanja v času krize, seveda!), vedno pa se še kak avto na poti pokvari (in izgubi tablice) in ga je potrebno prepeljati v domovino... se kot na dlani pojavi naslednja logična razlaga. Imigracije ter šverc komerc! No, ne tisto švercanje v pravem pomenu besede, ker so v združeni Evropi carinske meje pač odpravljene, ampak v smislu nelegalnih poslov, tatvin, kraje avtomobilov... Ima kdo drugačno razlago?

Pestro dogajanje na naših cestah je tako očitno, da bi ga bilo težko spregledati in govorice med ljudmi in tudi v medijih so menda le dosegle tudi našo policijo. Tako smo bili danes priča, da so policisti v civilnem avtomobilu zasledili in ustavili kombi, sicer Moldavskih tablic, z avtom naloženim na prikolici.

Ah ja, nekateri po mojem mnenju res še niso zreli za EU...


Pa še nekaj blogov, novic, forumov na to temo:
Dobrodošli bratje Romuni!
Raca romunska
Berlusconi zahteva zaprtje meja za Romune
Romuni poskušali ropati na slovenskih cestah
Rešili otroke iz suženjstva

1 komentar:

Andrej Vončina (voncio83@gmail.com) pravi ...

V bistvu sem se spraševal že, kaj dela v EU Madžarska, potem ko sem imel neposredno izkušnjo njene zaostalosti...

Pri RO in BG gre za politično-ekonomsko ozadje. Italijani in drugi imajo večino svoje proizvodnje v teh državah, tako pa odpravijo marsikatero davčno in pdb. nevšečnost.

Lahko se zdaj mečejo na trepalnice, ko pa so sami to zagodli...

Ob nedeljah je na Ravbarkomandi tako, da naj se Bog usmili...