ponedeljek, 17. september 2012

Nečaku

Hej!
Danes sem tudi uradno postal tvoj stric. Sicer sem to že kakšnih 9 mesecev (saj se spomniš tistega, ki ga kar nisi hotel brcnit, čeprav si še malo prej razsajal v maminem trebuščku?), a odrasli imajo radi stvari dodelane in jih živcira, če ne morejo določiti točnega začetka (pa tudi da si mirijo vest, a o tem kdaj drugič), zato so za uradni začetek tvojega življenja določili rojstvo. No, da se ne bi po nepotrebnem zapletali (saj veš: odraslim je treba zmeraj razlagati), naj jim bo. Dobrodošel na svet!

Dobil si odgovor na vprašanje ali obstaja življenje po rojstvu. Kako se ti zdi? Ja, na žalost se bo treba privadit, da zna bit naporno, a v splošnem je kar lepo. Stvarstvo je naravnost čudovito, nedoumljivo lepo! Ljudje so večinoma dobri, se pa najdejo takšni, ki ne razumejo, da smo si poslani, da si pomagamo in drug drugemu lepšamo življenje. Sčasoma se boš gotovo znal sam prav odločati, za začetek pa zaupaj mami in tatu, da bosta presodila, kaj je dobro zate. Pa saj to itak že veš!

Imam občutek, da se bova dobro razumela. Po sliki sodeč si mi malo podoben, rojstna dneva imava dokaj blizu, za prihod na svet si izbral podobno uro. Komaj čakam, da se spoznava! Z veseljem bom s teboj raziskoval svet, ti povedal o tem in onem, pa prisluhnil. In vedno, če bo le možno, bom tu za oporo.

Naj te Bog obilno blagoslavlja!

Ni komentarjev: